Hogyan kell ápolni a bőr kézitáskákat?

A bőr nemes és tartós anyag, az elegancia szinonimája. A bőr kézitáskák azonban hosszú ideig tartanak, ha megfelelően ápolják őket. Javasoljuk, hogyan ápolja a bőr kézitáskákat, hogy azok kiváló állapotban állják ki az idő próbáját.

A kézitáska olyan kiegészítő, amelyet minden nap használunk, ezért a bőrnek, amelyből készült, számos tényezőnek ellen kell állnia. Ezen a hosszú listán szerepel a nedvesség, az intenzív napsütés, a só (például a tengerparti nyaralásokhoz kapcsolódóan) és természetesen a különféle foltok, amelyek belül vagy kívül keletkezhetnek.

Életmódunktól függetlenül minden természetes bőrből készült kézitáskát, akárcsak a lábbeliket, érdemes impregnálni, ami növeli a nedvességgel szembeni ellenállását és megkönnyíti a foltok eltávolítását. Ezt a bőráruknak megfelelő készítménnyel kell elvégezni. A lakkbőr táskák esetében a bőr méhviasszal történő polírozása lehet egy alternatíva.

A bőr jó állapotban tartásának kulcsa a megfelelő hidratálás, pontosabban olajozás. Ezáltal a bőr kevésbé lesz hajlamos a morzsolódásra, repedezésre és a csúnya karcolások kialakulására. Itt is célszerű a megfelelő termékhez nyúlni, vagy házi szereket használni. A ricinusolaj bedörzsölése a táskába, vagy ecet és lenolaj 1/3 ecet – 2/3 olaj arányú oldata tökéletesen beválik. A velúrbőr esetében a speciális kefével történő tisztítás válik be a legjobban.

Mit tegyen, ha a táskája nemcsak felfrissítésre, hanem tisztításra is szorul? Mindenekelőtt felejtsd el a mosógépben való mosást! A szennyezett kézitáskával kíméletesen kell bánni, hogy a folteltávolítás ne rontson rajta. A szennyezett bélés óvatosan megtisztítható egy beáztatott ruhával, egy kevés ecetbe vagy pamut mosószerbe áztatott vattapamaccsal. A felületes szennyeződések és a por a külső oldalon nedves babatörlővel, az elszíneződések és a zsíros foltok pedig vízbe és ecetbe vagy hagymalébe áztatott vattapamaccsal távolíthatók el. A foltoknak el kell tűnniük, a szag pedig idővel el fog halványulni.

You may also like