Ismerd meg a világ három legdrágább kézitáskáját!

A kézitáska minden öltözék elengedhetetlen része, de egyes modellek messze túlzásba esnek. A divatvilág szeret kísérletezni, ámulatba ejteni és olyan terveket létrehozni, amelyek igazi műalkotások. Az ilyen modellek ára sokak képzeletét meghaladja, és formatervezésük híres ékszerészekkel együttműködve készült. Mennyibe kerülnek a világ legdrágább kézitáskái? Ismerj meg három modellt, akik évek óta nem változtattak a ranglistán elfoglalt helyükön!

És a Mouward 1001 éjszaka gyémánt

2010-ben a The Mouward 1001 Nights Diamond Purse elnyerte a világ legdrágább kézitáskája címet, és bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. Több mint 10 éve tartja első helyét. Mennyibe kerül ez az egyedülálló ékszer? Ez körülbelül 4 millió dollárt ér! A híres ékszerész, Robert Mouwad tervezte, és 4517 gyémántból (köztük 105 sárga, 56 rózsaszín és 4356 színtelen gyémántból) készült kézzel.  Az egész darab súlya körülbelül 381,92 karát, és a táska elkészítése összesen 8800 órát vett igénybe! És hogy néz ki a világ legdrágább kézitáskája? Ez valójában egy kis, szív alakú, gyémánt alakú doboz, ami elég lenyűgöző!

II Hermes Kelly Rose Gold

A második helyen a Hermes Kelly Rose Gold modell áll. A luxusmárka és Pierce Hardy ékszerész együttműködésének eredménye. A táska rózsaaranyból készült, és textúrája megtévesztően emlékeztet a krokodilbőrre. Ez egy kis modell, de milyen nagyszerű érték…! A táskában 1160 gyémánt van, az ára pedig 2 millió dollár. Világszerte mindössze 12 modell készült, ami még nagyobb presztízst kölcsönöz a táskának.

III Hermes Birking táska Ginza Tanaka által

Az egyedi Hermes Birking Bag táskát 2008-ban tervezte Ginza Tanaka japán tervező. Fényűző, igénytelen és funkcionális – így lehetne három szóban jellemezni ezt a modellt. A kis postás táska lenyűgözően aprólékos díszítéssel, 2000 gyémánt és különböző módon használható kiegészítők formájában. A táska hosszú pántja feltűnő nyakláncként is jól használható, míg a nyolc karátos körte alakú dísz brossként is használható. A modell ára 1,4 millió dollár volt.

You may also like