Női bőr kézitáska – milyen bőrből válasszunk?

A bőr kézitáskák gyakori választásnak számítanak a minőségi kivitelezést értékelő hölgyek körében. Ezek a táskák tartósak, időtállóak és nem veszítik el szép megjelenésüket a kor előrehaladtával. A különböző bőrtípusok választékából adódóan azonban felmerül a kérdés, hogy melyik bőrt válasszuk? Ebben a cikkben fontos információkat tudhat meg, amelyek segítenek kiválasztani az Ön igényeinek megfelelő bőrtípust.

Faced bőr kézitáska – igényes hölgyek számára

A szemcsés bőr az egyik leggyakrabban használt bőrtípus a divatiparban. Többek között lábbelik, kabátok, kabátok, kabátok vagy bőrből készült kézitáskák gyártásához használják. A köznyelvben „sima” néven emlegetik, mivel a szemcsés bőrtermékek kellemes tapintásúak. Ez egy extra viaszrétegnek köszönhető, amely ellenállóvá teszi a karcolásokkal és az elszíneződéssel szemben, ugyanakkor fényes megjelenést kölcsönöz neki – ami nagyon jellemző erre a bőrtípusra.

A szemes bőrből készült bőrtáskák ezért gyakori választásnak számítanak a legmagasabb minőséget kereső nők körében. Tartósak, és az évek múlása ellenére még mindig elkápráztatnak kifogástalan megjelenésükkel. Fontos azonban, hogy ne feledkezzünk meg a megfelelő impregnálásról, mivel a természetes bőrt megfelelően hidratálni kell. A szemcsés bőrre való lakkok, polírozók vagy krémek nagyszerű megoldást jelentenek. Alkalmazásuk után a bőr még ellenállóbbá válik az esetleges sérülésekkel szemben – beleértve a mechanikai sérüléseket is, amelyek hosszú évek használata után jelentkezhetnek (pl. könnyű repedések, amelyek jellegzetes vonalakat képeznek a sima felületen).

A szemcsés bőrből készült bőr kézitáska akkor működik, ha:

  • Ön időtálló dizájnnal rendelkező kézitáskát keres – a szemes bőr iránti kereslet soha nem múlik el. Ez nem egy olyan trend, amely egy év után kimegy a divatból.
  • Szereti az elegáns stílusú kiegészítőket – a teljes bőrből készült kézitáskák mindig elegánsabbá teszik az öltözékét. Ezért gyakori választás a klasszikus kiegészítőket és a minimalista stílust kedvelő hölgyek körében.
  • A minőségre és a precíz kidolgozásra fogadsz – kétségkívül a szemes bőrből készült kézitáskák a legtartósabbak közé tartoznak. Ha tehát olyan táskát keresel, amelyhez egy, két, három vagy akár több év múlva is nyúlni fogsz, ne habozz – a szemes bőr a legmagasabb szinten fogja kielégíteni az elvárásaidat!

Varvasbőr kézitáskák – tökéletes a mindennapi használatra

A velúr kézitáskák sok nő szívét elnyerik, mert tapintásukhoz simulnak. Remekül passzolnak a hétköznapi alkalmi stílusokhoz, de az elegáns, kifinomult öltözékeket is gyönyörűen kiegészítik.

A természetes szarvasbőr egy úgynevezett durva bőr, ezért rövid, de jellegzetes szőrszálairól ismerhető fel. A bőr belső részének, az úgynevezett húsnak a kezelésével állítják elő. Jellemzője a jellegzetes, állati szőrre emlékeztető gyapjú.

A velúrbőrt puha, kellemes textúrája miatt szeretjük, de nem szabad elfelejteni, hogy ugyanolyan kényes is. A velúr kézitáskákat nem szabad esőnek kitenni, mivel a víz elsötétítheti őket, és károsíthatja a finom szerkezetet.  A szép megjelenés érdekében ezért megfelelő gondoskodásra van szükség. A velúr kézitáska tisztításakor először puha kefével, majd kissé keményebb sörtékkel kefélje át a felületet. Ha foltok jelennek meg, azokat egy speciális velúrradírral kell eltávolítani.

A szarvasbőr táskák Önnek szólnak, ha:

  • Olyan táskát keresel, amelyhez alkalomtól függetlenül minden nap nyúlhatsz – a velúrbőr táskák szenzációsan illenek a kényelmes, alkalmi öltözékekhez, de klasszikus ruhákkal vagy ingekkel is remekül mutatnak,
  • Szereti a puha és kellemes tapintású kézitáskákat. A természetes velúr, szemben a nubukkal, kissé hosszabb szőrzettel rendelkezik, ami kellemesebbé teszi a textúráját.
  • Kiváló minőségű kivitelezés és válogatott anyagok. A szarvasbőr olyan állatoktól származik, mint a jávorszarvas, a szarvas, az őz, a juh vagy a kecske.

You may also like