Milyen iskolatáska?

Az oktatás kezdeti szakaszában a hátizsák minden diák magától értetődő felszerelése. Azonban a középiskola környékén a lányok többsége úgy dönt, hogy valami nőiesre cseréli le, nevezetesen egy iskolatáskára. A választásnak nem szabad véletlenszerűnek lennie, mert minden nap szolgálnia kell, és mindent magában kell foglalnia, tehát elsősorban a tankönyveket és a jegyzeteket. Tehát mire figyeljünk egy iskolatáska kiválasztásakor, hogy praktikus, kényelmes legyen, és elégedettek legyünk vele?

Ahogy a tinédzserkorba lépnek, a lányok egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy mibe öltöznek, és milyen kiegészítők veszik körül magukat. Minden „gyerekes” a szekrény aljára kerül, és a „felnőttebb” megfelelők vezetik a prímet. Ennek tökéletes példája a hátizsák cseréje egy kézitáskára – egy nőies attribútum, amellyel a lányok komolynak akarnak látszani. Amikor az első iskolatáskájuk vásárlásának döntése előtt állnak, biztosan nem csak a kinézetétől kell vezérelve lennünk. Fontos figyelmet fordítani néhány más szempontra is, például a táska méretére, a rekesszek számára vagy az anyagára.

A4-es méretű táska

A diákok már az általános iskola első osztályaitól kezdve komoly súlyokat kell cipelniük, amelyeket főként tankönyvek és jegyzetek alkotnak. A középiskolában sem másképp. Tehát az iskolatáskának masszívan meg kell lennie, és olyan méreteket kell magában foglalnia, amelyek mindent szükségeset tartalmaznak, tehát nemcsak a könyveket, hanem a tolltartót, az órarendet, a testnevelési órákra való öltözetet vagy az uzsonnát is. Ezért tökéletes választás lehet a „shopper bag” típusú táska, amely térfogata szempontjából verhetetlen. Ha elegánsabb megoldásokat keresünk, megtalálhatjuk a koffert és a postás táskát is, amelyek befogadják az A4-es méretet, de biztosan nem lehet belehelyezni annyi dolgot, mint a „shopper bag”-ba.

Rekeszek száma a táska belsejében

A diákigazolvány, a kozmetikumok vagy a tolltartó megtalálása nem könnyű feladat, ha a táska csak egy rekeszből áll – mindenféle rekesz nélkül. Tehát annak érdekében, hogy gondoskodni tudjunk a táskában való rendről, amely hozzájárul a használat kényelméhez, olyan modellt kell választani, amelynek több rekesze és zsebe van. A „shopper bag” típusú táska remek példa erre, mint a Roberto Ricci modell. Érdekes, világoslila színével és divatos csíkjával tökéletesen illeszkedik a fiatalos megjelenéshez – emellett a táska három cipzáras zsebbel és két normál zsebbel rendelkezik. Ebben a táskában a rend fenntartása a könnyűség maga.

Kényelem és a tartalom biztonságának érdekében

Vásárolhatunk olyan táskákat is, amelyek nem rendelkeznek zárral. Ez egyáltalán nem ajánlott lehetőség a diákok számára, mert így nagyon könnyű valamit elveszíteni vagy lopás áldozatává válni, különösen közlekedési eszközök használatakor. Pedig a táska tartalma nemcsak tankönyvek és iskolai kiegészítők, hanem pénztárca, néha tablet vagy egyéb értéktárgyak is. Ezért a legjobb választás azok a modellek, amelyek cipzárral záródnak. A kényelmes viselet érdekében érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy a választott táska legyen állítható pánttal. Ezen keresztül beállíthatjuk a pánt magasságát, hogy a táska ne legyen túl magasan vagy túl alacsonyan. Mert csak így lesz a használata teljesen kényelmes.

Jó minőségű anyag és masszív kivitelezés

Nincs mit tagadni, az iskolatáska nehéz próbáknak van kitéve. Nemcsak azért, mert mindennap használják és csomagolják át, hanem gyakran csak úgy ledobják az iskolai folyosó egyik sarkába vagy a pad mellé a padlóra. Ez azt jelenti, hogy az iskolatáska minőségének kifejezetten masszívnak kell lennie. Ezért érdemes egy kicsit drágább modellt választani, de a garanciával, hogy valóban hosszú ideig szolgálni fog minket. Az állóképesség kategóriájában az első helyen a természetes bőr található. Kiegészítő előnye az elegancia, amely stílust kölcsönöz minden összeállításnak. Emellett az ilyen táskának erős varrásokkal kell rendelkeznie, amelyek elbírják a diákok vállain cipelendő több kilós terhelést, és nem kezdenek szétnyílni pár hét után. Amikor bőrtáskát választunk, gondoskodnunk kell a megfelelő ápolásáról is, hogy hosszabb ideig megőrizze tökéletes megjelenését és ne repedezzen. Ehhez érdemes olyan készítményeket használni, amelyeket kifejezetten a természetes bőr termékeire szántak.

Az iskolához legjobb táskák modellek

Már említették a „shopper bags”-et, amelyek tökéletesek az iskolához, mert nagyok, tágasak és divatosak. Ezeknek a táskáknak a sokfélesége hatalmas – gyakorlatilag bármilyen színben, sima vagy mintás változatban megtalálhatók. A „shopper bags” univerzális táskák, mert össze lehet őket kombinálni sportos, laza vagy akár elegáns stílusokkal is. Az utóbbi időben nagyon divatosak a zsákos táska is, amelyek szintén tágasak, és ezen kívül nekik nem lehet megtagadni a lányos jellegüket. Egyszóval ezek szinte kifejezetten a tinédzserek számára készültek, akik szeretnék lecserélni a hátizsákot egy kézitáskára. Érdemes megjegyezni, hogy a hátizsák nem feltétlenül jelenti a sportos vagy tipikusan iskolai verziót. Vannak bőrből készült modellek, ultranőiesek, amelyek nagyobb terhelés esetén hátizsákként, kisebb terhelés esetén pedig kézitáskaként is viselhetők – egy vállon. Az iskolához utolsó javaslatunk a „kuferki” – tágas, modern és stílusos. Néhányuknak lába van, ami iskolai környezetben nagyon praktikus, mert a anyag nem sérül meg a padlóval való érintkezéskor.

Egy látványos iskolatáska vásárlása, amely minden tulajdonosának elvárását teljesíti, nem kellene kihívásnak lennie. A különböző modellek széles választéka gazdag színpalettával azt jelenti, hogy minden tinédzser megtalálja az ideálisat magának. Csak arra kell emlékezni, hogy a kinézeten kívül a táska kiválasztásakor a gyakorlatiasságot, a tartósságot és a táskát, amely a korábbi hátizsákot helyettesíti, is figyelembe kell venni.

You may also like