Melyik táska illik a barna cipőhöz?

A barna különböző árnyalataiban időtlen klasszikus, amely mindig megállja a helyét, divatos és minden alkalomra alkalmas. Az egyetlen dilemma, ami felmerül, sok hölgyet zavar, nevezetesen, hogy melyik kézitáska passzoljon a barna cipőhöz? A régi iskola azt mondta, hogy a táskának feltétlenül ugyanolyan színűnek kell lennie, mint a cipőnek. Manapság azonban ezek a megkötések nem érvényesek, és a barnát a színpalettán – visszafogott és merészebb színekkel egyaránt – kombinálhatjuk.

A kézitáska nagyon fontos szerepet játszik egy nő öltözékében, hiszen kiegészíti és kiemeli az öltözék karakterét. Nemcsak az a feladata, hogy különböző alapvető dolgokat, például iratokat, pénztárcát, kulcsokat vagy egy sminkes táskát tartson, hanem egyfajta dekoráció is. Szerencsére a kézitáskák kínálata olyan hatalmas, hogy nem kell választanunk a praktikus és a vizuális oldal között, hiszen a modern kézitáskák mindkettőt ötvözik. Használati kényelmet és divatos megjelenést biztosítanak.

Hűség a régi szabályokhoz, avagy a színek egysége

Ha megkérdeznénk szüleinket vagy nagyszüleinket, hogy milyen színű táskát viseljünk barna cipőhöz, a válasz az esetek túlnyomó többségében az lenne, hogy szintén barnát. Éveken át úgy gondolták, hogy minden nőnek, aki divatosan és elegánsan szeretne kinézni, kötelessége, hogy a két elemet együtt tartsa az öltözékében. És bár manapság a különböző színek kombinálása a legkívánatosabb, semmi baj nincs azzal, ha a barna mellett döntünk. Kétségtelenül biztonságos és klasszikus megoldás. A táskának és a cipőnek pedig nem kell feltétlenül ugyanolyan árnyalatúnak lennie. Játszhatsz a színpalettával, és a sötétbarna cipőt világosbarna táskával párosíthatod. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ez a színegység akkor jó ötlet, ha a styling kifejező, sok mintával, mert akkor a táska és a cipő kontrasztos kombinációja túlzásba viheti az egészet. Így a táska és a cipő nem lesz túl feltűnő, és finom kiegészítő lesz, ami kiemeli az eredeti öltözéket.

Kapcsolat az ellentétek által

Az összhang ellentéte a kontraszt. Lehet, hogy egyesek számára felfedezés és meglepetés, de a barna cipő sikeresen kombinálható élénk, intenzív színekben pompázó táskákkal. Egy türkizkék letterman táska, egy sárga láda vagy egy piros shopper táska mind merész választás, de megfelelnek az aktuális divattrendeknek, és igazán fenomenálisan néznek ki. Az ilyen erős színek nemcsak feldobják az ősszel és télen különösen szürke és komor öltözékünket, hanem vidámabbá is tesznek minket. A színeknek ugyanis rendkívüli erejük van, és még ha nem is vesszük észre, képesek befolyásolni a hangulatunkat. A lényeg, hogy ne féljünk a formabontástól. A barna cipőnket pedig bármilyen színű táskával összepárosíthatjuk, amihez kedvünk tartja.

A cipő és a kézitáska anyagának összhangja

Mind a kézitáska, mind a cipő megvásárolható természetes szemcsés bőrből, lakkbőrből, velúrból vagy ökobőrből. Ha azt szeretnénk, hogy stílusunk elegáns legyen, érdemes ügyelni arra, hogy a táska és a cipő ugyanabból az anyagból készüljön, vagy annak tűnjön. Vagyis barna bőrcipőt bármilyen színű kézitáskával kombinálhatunk, de fontos, hogy ne legyen velúr vagy lakkozott. Azoknak a hölgyeknek, akiknek a kényelem mindennél fontosabb, jól áll a barna velúr mokaszin, amelyet egy praktikus, tágas, szintén velúrból készült bevásárlótáskával kombinálnak.

Egy erős hangsúlyos táska

A túl sok erős elem összekeverése kontraproduktív lehet. Éppen ezért egy erős színű táska remekül fog mutatni barna cipővel, de ügyelj arra, hogy ez legyen az egyetlen erős akcentus. A klasszikus cipő és egy modern, kifinomult kézitáska tökéletesen együttműködik, és olyan divatos megjelenést eredményez, amelyre egy topmodell is büszke lenne. Ez a kombináció a kézitáskát helyezi előtérbe, megragadja a tekintetet és teljessé teszi a megjelenést. Minden más, beleértve a cipőt is, háttérbe szorul.

Mit kell figyelembe vennem, amikor a barna cipőmhöz illő táskát választok?

A legfontosabb az egész stylingban az, hogy jól érezd magad benne. Nem jó ötlet követni a divatot, és olyan merész lehetőségeket választani, amelyekben nem érzed jól magad. Ez pedig azt jelenti, hogy egy kontrasztos színű kézitáska azoknál fog működni, akik nagy temperamentummal rendelkeznek, merészek és szeretik felhívni magukra a figyelmet. Ha viszont azok közé tartozol, akik csendesek és inkább a háttérben állnak, akkor valószínűleg ugyanolyan színű táskát és cipőt választasz – csak játszol az árnyalatokkal. A táska kiválasztásakor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy milyen alkalomból szeretnénk érte nyúlni. A kontrasztok és az erős színek tökéletesek a hétköznapi alkalmi öltözékekhez – munkába vagy egy baráti találkozóra. Egy esti szórakozáshoz azonban érdemes megemlékezni a klasszikusokról. Egy sötétbarna bőrönd és aktatáska tökéletes választás lesz egy elegáns öltözékhez, például ruhához vagy öltönyhöz. Másrészt a barna világos árnyalatai, sőt a bézs is lazábbnak és könnyedebbnek számítanak, ezért ideálisak a hétköznapi könnyedebb öltözékekhez.

You may also like