Milyen táska menjen az arany cipőhöz?

Bár úgy tűnik, hogy az arany cipő kizárólag az esti kiruccanásokra van fenntartva, az utóbbi időben a sportos és alkalmi stílusokban is uralkodik. Ahhoz, hogy elérd a kívánt hatást, és lenyűgözz a megjelenéseddel, tudnod kell, hogy melyik kézitáska illik hozzájuk, mert a fényes cipőkkel könnyű túlzásba esni. És nem akarod, hogy az egész megjelenés groteszknek tűnjön. Mit kell tehát szem előtt tartanod, amikor kiválasztod az aranycipőhöz illő kézitáskát?

Bár a divat sokféle kombinációt megenged, és már rég nem kötelező, hogy a cipő és a táska is ugyanolyan színű legyen, mégis van néhány szabály, amit érdemes betartani, hogy ne kövessünk el divatbakit. Az arany elég igényesnek tűnhet, hiszen szemet gyönyörködtető, fényes, ezért nem lehet túlzásba vinni, hogy elkerüljük a „karácsonyfa” hatást. Az arany cipőhöz illő táska kiválasztásakor fontos mérlegelni, hogy az esti, alkalmi vagy sportos öltözékhez illeszkedik-e…

Kézitáska egy éjszakai kiruccanáshoz – arany tűsarkúval

Az arany magas sarkú cipő tökéletesen illik a világos és a sötét ruhákhoz egyaránt. Rendkívül elegánsak és eredetiek. A hozzájuk illő kézitáska kiválasztásakor a teljes stílust kell néznünk. Ha ugyanis a ruha egyszerű, klasszikus és egyszínű, akkor a táskával kicsit megbolondulhatunk. Ebben az esetben egy aranyszínű, dekoratív kézitáskára is fogadhatunk, mint például az olasz Vittoria Gotti márka arany posztótáskája. Érdekes textúrája, amely az arany és a bézs kombinációja, valamint arany pántja különbözteti meg.  Egy olyan öltözéknél azonban, amiben sok minden van, úgynevezett számos minta vagy szín, a kézitáskának háttérnek kell lennie – bár az egészre utal. Ezért legyen rajta arany elem, de egy részlet formájában, például lánc vagy csat formájában. A táska anyagának viszont visszafogottnak kell lennie. A bézs vagy a klasszikus fekete tökéletes lenne.

Kézitáska arany mindennapi cipőhöz

Ahogy az arany félcipőkhöz, balerinákhoz vagy csizmákhoz való tűsarkú cipőknél, úgy itt is azt az elvet kell követnünk, hogy a kevesebb több. Tehát ha az egész stílus visszafogott, a cipő és a kézitáska dekoratív hangsúlyt jelenthet, és kiemelkedhet a többi közül. Ha azonban egy univerzális kézitáskát szeretnénk birtokolni, amelyet aranyszínű cipővel és különböző – egyszínű és mintás – ruhákkal is kombinálhatunk, akkor a legjobb választás egy olyan modell lesz, amely csak aranyszínű betétekkel rendelkezik. Könnyen találhatunk olyan shopper táskákat, postai táskákat vagy bőröndöket, amelyek több szín, köztük az arany kombinációja. Ha pedig jelenleg nem engedhetjük meg magunknak egy új táska költségeit, akkor megoldás lehet egy arany kulcstartó vásárlása. Ez bármilyen színű kézitáskára felcsatolható, és mindig feltűnő utalás lesz az arany cipőre.

Arany sportos változatban

Ahogy az elején említettük, az arany cipő az elegáns és kifelé irányuló cipőkhöz társul, de az utóbbi szezonokban már sportos stílusban is jelen van. Igazi sláger az aranyszínű, fémes elemekkel díszített magas szárú tornacipő, amely tréningnadrággal éppúgy jól mutat, mint farmerrel és ramondzsekivel. Itt inkább ne az arany totális megjelenést válasszuk a kézitáskával kapcsolatban, hanem válasszunk olyanokat, amelyek finoman kapcsolódnak a lábbelihoz, így egy egységes egészet alkotnak anélkül, hogy túlzásnak tűnnének. Ez azt jelenti, hogy elég, ha a táskának van egy arany cipzárja, csatja vagy fogantyúja. A tornacipőkkel, amelyek színviláguk miatt nem egészen hasonlítanak a sportcipőkre, jól mutatnak a kisebb és nagyobb méretű kézitáskák, amelyek az alkalomhoz és az igényekhez igazíthatók. Egy tágas shopper táska tökéletes lesz egy napközbeni kiránduláshoz, egy esti sétához vagy egy mozi látogatáshoz pedig lecserélheted egy takaros letterman táskára, amelyben a legszükségesebb dolgaidat tarthatod.

Az aranyhoz illő és nem illő színek

Kíváncsi vagy, hogy vannak-e olyan színek, amelyek nem tetszenek az arannyal? Alapvetően nem, bár óvatosnak kell lenned, ha az aranyat naranccsal, sárga, rózsaszín és intenzív vörös árnyalatokkal kombinálod. Az ilyen színű táskák nem feltétlenül alkotnak lenyűgöző megjelenést arany cipővel. A kevesebb több szabályt szem előtt tartva, fényes arany cipővel a táska ne legyen feltűnő vagy nagyon színes. Ehelyett sikerrel nyúlhatunk a bézs, a fekete, a szürke, valamint a zöld és a bordó árnyalatú kézitáskákhoz. Mivel az arany cipő már önmagában is dekoratív, próbáljuk meg elkerülni a flitterekkel való kombinálást, mind a táskán, mind más stíluselemeken.

Az arany táska nem feltétlenül illik az arany cipőhöz.

Ha nagyon tetszik nekünk egy aranyszínű kézitáska, de nincs arany cipőnk, vagy nem látjuk magunkat ilyen öltözékben, akkor sincs okunk aggodalomra, mert az ilyen színű táskát más színű cipővel is lehet viselni. Ilyenkor a cipő színének kapcsolódnia kell a stílus többi részéhez, azaz a tengerészkék cipő a kék farmerhez, a bordó cipő pedig a bordó ruhához. Egyébként érdemes megemlíteni, hogy a bordó szín arany színnel kombinálva rendkívül elegáns stílust eredményez, amely tökéletes egy randira vagy egy partira. Egy arany táska szintén jól illik a feketéhez, feldobja és könnyedséget kölcsönöz neki. Ez a megjelenés viselhető egy randin, a barátokkal, a munkahelyen vagy egy partin. Egyszóval ez egy igazán sokoldalú stílus.

Az arany kétségtelenül kiemeli a stílus jellegét, kifejezőbbé és elegánsabbá teszi azt. Az arany cipőnek minden divatrajongó ruhatárában kötelező darabnak kell lennie – esti vagy nappali változatban. Ha az arany cipőhöz tartozó kézitáskáról van szó, annak illeszkednie kell a stílus többi részéhez. Tónusos klasszikusoknál lehet teljesen aranyszínű is, míg más esetekben hagyatkozzunk kizárólag aranyszínű hangsúlyokra. Egy biztos, nem szabad félni az arany színtől, és azt gondolni, hogy csak a nagy alkalmakra van fenntartva. A legújabb trendek szerint az utcán és a hétköznapi öltözékekben is diadalmaskodik.

You may also like